Ποιοι είμαστε

Το Δικηγορικό γραφείο Δήμητρα Ρωμανού & Απόστολος Ρωμανός ιδρύθηκε το έτος 1980. Από το 2012 λειτουργεί πλέον υπό τη διεύθυνση και εποπτεία της Δήμητρας Ρωμανού, αρχικά στην οδό Κολοκοτρώνη 92-94 στον Πειραιά και εν συνεχεία στην Οδός Κάνιγγος 10 στην Αθήνα”

Καθώς πιστεύουμε, ότι η πολυπλοκότητα των σημερινών κοινωνικών και οικονομικών σχέσεων, προϋποθέτει από το σύγχρονο νομικό, εξειδίκευση σε συγκεκριμένους κλάδους, έχουμε επικεντρώσει κυρίως την προσοχή και την ενασχόλησή μας, στο Αστικό Δίκαιο, το Δίκαιο της Κοινωνικής Ασφάλισης και το Δίκαιο που σχετίζεται με τα κάθε είδους Σωματεία (Αθλητικά, Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρίες (ΑΜΚΕ) Συνεταιριστικές  Επιχειρήσεις κλπ).

Τις υποθέσεις που αναλαμβάνουμε, τις προσεγγίζουμε προσωποκεντρικά, επειδή κάθε πελάτης έχει διαφορετικές ανάγκες και κάθε υπόθεσή είναι ξεχωριστή.

Η διεκπεραίωση υποθέσεων αποκλειστικά και μόνον στους κλάδους της δικαιοσύνης στους οποίους εξειδικευόμαστε, αναμφίβολα αποτελεί επιτυχημένη στρατηγική που εξασφαλίζει επιτυχία.

Ταυτόχρονα συνεργαζόμαστε με επιλεγμένα Δικηγορικά Γραφεία και νομικούς ,ούτως, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε σε όλο το φάσμα των υποθέσεων που δημιουργούν οι σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές σχέσεις, που έρχεται να ρυθμίσει το Ελληνικό  Δίκαιο.

Με άξονα τις παραπάνω επιλογές, εξασφαλίζουμε τη συνεργασία μηχανικών, συμβολαιογράφων, οικονομολόγων και μεσιτών ακινήτων, προκειμένου να παραμένει υπό τον έλεγχό μας η κάθε υπόθεση σε οποιοδήποτε στάδιο και σε όλες τις διαδικασίες.

Βιογραφικό Δήμητρας Ρωμανού
 
Γεννημένη το έτος 1982 στην Αθήνα. Πτυχιούχος Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το έτος 2010 και Πτυχιούχος Τμήματος Ψυχολογίας Παντείου  Πανεπιστημίου Αθηνών το έτος 2004. Επίσης Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης με αριθμό μητρώου 2249. Εχει εργαστεί σε δικηγορικά γραφεία με εξειδίκευση στον Τομέα του Αστικού Δικαίου καθώς και του Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλισης. Μαχόμενη δικηγόρος από το έτος 2010, απέκτησε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος το 2012 όταν και εγγράφτηκε στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιώς με ΑΜ 3786. Έκτοτε διατηρεί δικό της δικηγορικό γραφείο με ενασχόληση σε διάφορους τομείς δικαίου.
Εχει κάνει πρακτική άσκηση στο Συνήγορο του Πολίτη καθώς και στο Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, της οποίας και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και Υπεύθυνη του Τομέα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας τα έτη 2005-2011. Έχει παρακολουθήσει θεματικά σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά, και την υπόθεση της ενδοοικογενειακής βίας.